Waar het ooit begon met pedagogische begeleiding is Horses&Co inmiddels uitgegroeid tot een dynamisch bedrijf met meerdere locaties in de regio Groot-Rijnmond. Inmiddels al weer ruim 14 jaar levert Horses&Co zorg aan kinderen en gezinnen in een groene omgeving waar natuur en dier centraal staan, juíst omdat dit bijdraagt aan een positieve gezondheid.
‘Nee, Horses&Co is geen knuffelboerderij, maar het knuffelen met de dieren zit natuurlijk wel in ons aanbod verwerkt. Met het imago van knuffelboerderij is niets mis en het maakt ons juist ook heel benaderbaar, maar wij zijn zoveel meer dan dat. Wij leveren in onze groene omgeving rondom boerderij en manege zorg aan kinderen en gezinnen waar sprake is van hulpvraag en die de wil hebben om er iets aan te veranderen.’, aldus Esther van Noort, bestuurder Horses&Co.
Horses&Co biedt uitdaging en kwalitatieve zorg, leidend tot succeservaringen. Dit alles is ondergebracht in een uitgebreid aanbod aan zorgproducten. Door het aanbieden van zorg-onderwijsprogramma’s onder schooltijd, ervaringsgericht leren, vaktherapie, dagbesteding, systeembegeleiding, diagnostiek en individuele begeleiding kan Horses&Co voor ieder gezin maatwerk leveren.
Multidisciplinair team
Het team van Horses&Co bestaat uit jeugdzorgwerkers, activiteitenbegeleiders, gedragswetenschappers, vaktherapeuten, docenten, paardencoaches en ouderbegeleiders. ‘Met ons multidisciplinaire team doen we wat echt nodig is, zoveel als nodig en zo weinig als mogelijk. Vanaf de start van de zorg brengen we direct het gehele gezin in beeld en gaan op zoek naar perspectief. Ieder kind is uniek, juist daarom vinden wij het ook zo belangrijk om maatwerk te leveren. Dit doen we door te kijken naar wat het kind nodig heeft. Niet alleen van het gezin, maar ook van de omgeving, school of andere factoren.’
“Met ons multidisciplinaire team doen we wat echt nodig is, zoveel als nodig en zo weinig als mogelijk”
It takes a village to raise a child
‘Ons ultieme doel is dat wij in de toekomst niet meer nodig zijn. Dat klinkt misschien raar, maar hoe mooi zou het zijn als de maatschappij zo dragend is dat er geen vraag meer is naar curatieve zorg?! Gedurende het zorgtraject werken wij continu aan een stevige basis rondom het kind door te kijken naar het hele systeem. Welke hulpbronnen uit bijvoorbeeld de wijk kunnen we om het kind heen verzamelen. Denk dan aan familie, wijkteams, scholen en andere zorginstanties. En dit niet alleen op het moment dat het kind het nodig heeft, maar ook juist voor in de toekomst. Wij zeggen vaak “It takes a village to raise a child” en zijn ervan overtuigd dat wanneer we allemaal wat dichter bij elkaar komen we van elkaar kunnen leren. Laten we met elkaar de pedagogische basis versterken en zo de jeugd ondersteunen op hun weg naar en in de toekomst.’